Nose Work

​​Stammer fra Usa og Canada, hvor det har eksisteret i ca 10 år. Ron Gaunt, som har sin baggrund som specialsøgs hundefører og træner i politiet i Usa, har her haft et perfekt erfaringsgrundlag for udviklingen af hundesporten Nose Work. Udover Ron Gaunt tæller teamet også Amy Herot og Jill Marie O'Brien.  Alle parter er beskæftiget med at udbrede viden om Nose Work og uddannelsen af nye Nose Work instruktører verden over.

I sammenhæng med udviklingen af denne sport, oplevede man, at det var til stor gavn for mange internathunde der havde svært ved at  ro i hverdagen. Med dennne aktivitet fik de brugt deres instinkter og blev stimuleret og aktiveret mentalt og fysisk, med resultat af langt bedere livskvalitet.
​ 

Ti stille og lad hunden arbejde. 

- Er nok det vigtigeste, at sige om Nose work, da det i denne hundesport er udgangspunktet, og nok det sværeste for os hundeejere at 

lære.

Til forskel fra andre hundesport/aktiviteter, hvor det ofte er os der indlærer og derved dirigerer hunden i de retninger/ handlinger vi ønsker, er det her vendt 180 grader. Vi skal på ingen måde fortælle hunden hvad den skal. Tværtimod handler det for os om, at lære hvor og hvornår hunden kommunikere noget ud til os. Om man ønsker at dyrke denne sport med målsætning om, at gå til prøver eller udelukkende som et aktivitets tilbud for hunden, er denne hundesport utrolig udviklende for det generelle samvær mellem hund og ejer. Når vi lærer at være tålmodige og lader hunden vise OS hvad den er stand til på egen hånd, lærer vi en masse om vores dejlige ven. ​

Vi arbejder på hundens naturlige INSTINKT for at jage, og derfor kan alle hunde være med, store som små, gamle som unge. Hermed også hunde der har det svært med at være på en træningsplads på grund af for højt stress niveau. Samt hunde der er udfarende mod andre hunde. da der kun arbejdes med en hund af gangen. De enste forbehold der er, er hunde der er bange/udfarende mod mennesker. 

Larsen´s Hundeskole

v/ Jimmy Larsen

Hviidvej 5, 4990 Sakskøbing

larsenshundeskole@hotmail.com​

​​